Go18 Magazine is de naam van een nieuw intern medium van BPD (voorheen Bouwfonds). Het magazine informeert medewerkers over de nieuwe strategie van deze gebiedsontwikkelaar. Samen met BPD en Volta_thinksvisual ontwikkelde ik de journalistieke formule en vervaardigde de content voor het eerste nummer.

Hoe maak je een aantrekkelijk digitaal magazine dat lekker weg leest en tóch voldoende informatie biedt? Voor mij was dat de grootste uitdaging bij het nadenken over de formule en het maken van het eerste nummer van Go18 Magazine.

Kennisintensief
Mijn stelling: ‘digitaal’ wordt te veel gelijkgesteld met ‘hou het kort want “we” lezen niet meer’. Maar in de praktijk werkt dat niet, en zeker niet bij een opdrachtgever die zich bezighoudt met een kennisintensief thema als gebiedsontwikkeling. Een onderwerp waarin veel samenkomt (leefbaarheid, duurzame energie, circulaire economie, inclusiviteit, binnenstedelijke herontwikkeling, herbestemming, nieuwe bouwconcepten, enzovoorts). Dan krijg je mensen voor je spreekwoordelijke microfoon die écht iets te vertellen hebben. En heb je te maken met lezers die niet alleen willen bladeren, maar ook willen lezen.

Als team zijn we erin geslaagd een aantrekkelijk magazine te maken, waarin korte leesmomenten worden afgewisseld met langere verhalen, interviews en video. Ook die langere artikelen laten zich prima digitaal lezen, doordat ze in de vormgeving slim zijn opgedeeld en aantrekkelijk zijn geïllustreerd. Op naar nummer twee!