Hoe wil je klinken?

 

De toon in je teksten draagt bij aan het beeld dat de buitenwacht van de organisatie krijgt. Creëer daarom eenduidigheid in stijl, door de gewenste toon te definiëren, vast te leggen en als uitgangspunt te nemen bij het schrijven van teksten.

Een teksthuisstijl is een set aan afspraken die de organisatie hanteert bij het schrijven van teksten voor communicatiemiddelen. Van jaarverslag, corporate brochure en klantenbrief tot en met het informatiebordje voor bezoekers in de hal. Het is, kortom, de verbale evenknie van de visuele huisstijl. Het maken van een teksthuisstijl begint met een analyse van de merkwaarden, de visie en missie van de organisatie, de doelgroepen en de positionering in de markt. Daarna laat ik je in één of enkele sessies ervaren hoe de teksthuisstijl kan klinken en bepalen we samen de juiste toon.

Stijlhandboek
De gekozen teksthuisstijl leg ik vast in heldere begrippen en richtlijnen, en in uitgewerkte voorbeelden voor veelgebruikte communicatiemiddelen. Zo ontstaat een praktisch toepasbaar stijlhandboek voor iedereen die teksten schrijft, redigeert of uitbesteedt.

Vervolgens help ik je bij de implementatie van de teksthuisstijl. Bijvoorbeeld door het organiseren van workshops of trainingen, het opzetten en uitvoeren van een compact communicatieplan of het herschrijven van veelgebruikte standaardcommunicatie (bijvoorbeeld brieven). Met als uiteindelijk doel dat iedereen goed met de teksthuisstijl uit de voeten kan.

 

Het is de toon die de muziek maakt. Maar hoe bepaal je die toon? Wat zijn de knoppen waaraan je kunt draaien? Als je op zoek bent naar praktisch toepasbare richtlijnen en tips om teksten de juiste uitstraling te geven, neem dan contact met mij op.

Bellen?

06 46 033 026

Bezoeken?

Buitenmolenstraat 10
4101 CJ Culemborg