Stel, je zit in een etalage …

 

… en probeert de aandacht van voorbijgangers te trekken. Alles waarover je beschikt, zijn een steen en een papieren vliegtuigje. Kies je voor het vliegtuigje, dat zachtmoedig door de lucht zweeft, maar al doelloos zwenkend de etalageruit waarschijnlijk niet eens bereikt? Of voor de steen, die een rechte, onberispelijke streep door de lucht trekt, het glas doet breken en voorbijgangers ruw laat opschrikken? Of…?

Hóé je iets zegt is net zo belangrijk als wát je zegt: in tekst vallen vorm en inhoud samen. Daarom wil je teksten die uitblinken in helderheid, die meteen de kern raken. In een toon die alles zegt waar de organisatie voor staat. Zo versterkt tekst de identiteit, op eenzelfde manier als een visuele huisstijl dat doet. Het bordje in de hal dat bezoekers de weg wijst, de brieven die naar klanten gaan, offertes, het corporate profiel op de website en het jaarverslag: allemaal zijn het dragers van de identiteit. Met de juiste tekstbehandeling krijgt elk communicatiemiddel de sympathie van een papieren vliegtuigje en de doeltreffendheid van een goed gemikte steen.

 

Helder en overtuigend communiceren, in een stijl die de identiteit van de organisatie versterkt: op verschillende manieren help ik je dat doel te bereiken. Door strategische schrijfopdrachten uit te voeren, te adviseren over de juiste teksthuisstijl en door medewerkers te trainen en te coachen in helder en klantgericht schrijven. Meer weten? Neem contact met mij op.

Bellen?

06 46 033 026

Bezoeken?

Maliesingel 16a Utrecht
Voorstraat 122 Beesd