Media als vaandeldragers

 

Hoe breng je iets wat complex is terug tot de essentie? En hoe vertaal je die op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier voor je doelgroep? Hoe creëer je media als vaandeldragers die inhoudelijk én in toonzetting de identiteit van de organisatie versterken, zoals een corporate brochure, een website, een magazine, een jaarverslag of een witboek?

Opdrachten die het antwoord bieden op deze vragen, schaar ik onder de noemer strategische schrijfopdrachten. Ze spelen zich af op het snijvlak van communicatieadvies, conceptontwikkeling, research, journalistiek en tekstschrijven. Met als motto: eerst de diepte in, dan terug naar de waterspiegel. Of naar welk gewenst niveau dan ook.

Specialist in all styles
Strategische schrijfopdrachten kunnen gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Het is mijn kracht ze snel te doorgronden, om hoofd- en bijzaken te scheiden en de juiste vragen te stellen aan de mensen die er verstand van hebben. En niet om er op voorhand alles al van te weten.

Specialist in all styles: soms is dat een lastige propositie, want opdrachtgevers zien het als een voordeel als je al veel van hun onderwerp weet (terwijl ik denk: laat je nou toch eens verrássen!).

Sommigen kan ik geruststellen: verschillende thema’s zijn in de loop van de tijd tot specialismen uitgegroeid. Zo schrijf ik veel en graag over de arbeidsmarkt en alles wat daarmee samenhangt, over duurzame energie, de corporatiesector en innovatie.

De lastige klussen, daar bijt ik me graag in vast. De uitdaging is steeds: hoe brengen we de boodschap zo smakelijk en zo krachtig mogelijk? Ik denk met je mee over het concept (de verhaallijn, de journalistieke vertaling) en de manier waarop we samen de klus aanpakken. Het liefst betrek ik daar ook meteen de andere creatieve disciplines bij (vormgever, interactieve ontwerper, fotograaf).
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Bellen?

06 46 033 026

Bezoeken?

Buitenmolenstraat 10

4101 CJ  Culemborg