In de TED-methode vertelt Chris Anderson wat het geheim is van een goede TED-presentatie. Anderson is de grote man achter TED en de curator van de jaarlijkse TED-conferentie in Californië.

Een belangrijke stelregel bij TED: gebruik zo min mogelijk beeldmateriaal. Chris Anderson is van mening dat beeld vooral afleidt van dat wat gezegd wordt, in plaats van dat beeld iets toevoegt. ‘Die slides doen pijn!’ heet het betreffende hoofdstuk, en die titel zegt al genoeg.

Verhalen
In het boek breekt Anderson een lans voor het gebruik van verhalen in je presentatie, liefst persoonlijke verhalen. Als toehoorder, zegt Anderson, ga je vanzelf meevoelen met de personages. Je volgt de reis stap voor stap en wordt op die manier meegenomen in het relaas. Waardoor het onderwerp voor je gaat leven. Helder zet Anderson uiteen waar je op moet letten, en vooral ook wat je niet moet doen.

Anderson bespreekt het totale proces van een presentatie: van idee tot uitvoering en reflectie achteraf. Naast de inhoudelijke elementen neemt hij ook outfit, stemgebruik en de mentale voorbereiding onder de loep. Een aanrader, dit boek.

Anderson C. De TED-methode. Impactvol presenteren. ISBN 978 9491845802